Korištenjem ove web stranice pristajete na korištenje kolačića kako je opisano u našim Pravilima privatnosti.
Selnica, Republika Hrvatska
Radni dan: 15:00 do 17:00 h
Fiksni tečaj konverzije: 1€ = 7,53450 kn
Želite li prijaviti nepravilnosti kod trgovca vezano za uvođenje eura to možete direktno Državnom inspektoratu OVJDE ili pošaljite prijavu nama U NASTAVKU.

Ususret euru – izvještaj za mjesec prosinac 2022.

Za mjesec prosinac popisana je cijena za sveukupno 71 robu i uslugu na 25 različitih prodajnih i 18 uslužnih mjesta. Tijekom prosinca također se pratilo i poštivanje etičkog kodeksa na nasumično odabranim mjestima te su se u web aplikaciju „Etički kodeks-Euro“ unosile pohvale odnosno pritužbe za određene stavke koje se prate.

Do sada je uočeno nepoštivanje ispravnog preračunavanja i zaokruživanja cijena, a navedeno je zabilježeno u aplikaciji „Etički kodeks-Euro“.

U nastavku možete vidjeti na kojim mjestima se pratilo kretanje cijena i njihovo dvojno iskazivanje u mjesecu prosincu. Neki proizvodi i usluge su od početka provedbe projekta (mjeseca kolovoza) poskupile što je vidljivo i u mjesečnim izvješćima.

Zbog različitih okolnosti neki proizvodi se više ne prate, a najčešći razlog je nedostupnost na policama poslovnih subjekata. Nedostupni proizvodi i usluge zamijenjeni su istim ili sličnim.

Radio emisije

Emisija 1 =>>

Emisija 2 =>>

Emisija 3 =>>