Korištenjem ove web stranice pristajete na korištenje kolačića kako je opisano u našim Pravilima privatnosti.
Selnica, Republika Hrvatska
Radni dan: 15:00 do 17:00 h
Fiksni tečaj konverzije: 1€ = 7,53450 kn
Želite li prijaviti nepravilnosti kod trgovca vezano za uvođenje eura to možete direktno Državnom inspektoratu OVJDE ili pošaljite prijavu nama U NASTAVKU.

Tajni kupac – Izvještaj za mjesec lipanj 2023. godine

Tijekom mjeseca lipnja popisana je cijena za sveukupno 71 robu i uslugu na 25 različitih prodajnih i uslužnih mjesta, a koje usluge i koja je roba poskupila možete vidjeti u mjesečnom izvještaju na području Međimurske, Varaždinske, Koprivničko-križevačke te Zagrebačke županije. Na svim navedenim mjestima cijena je pravilno preračunata uz korištenje fiksnog tečaja 1 euro = 7,53450 kn. No na svim mjestima nije dvojno iskazana cijena što možete iščitati iz mjesečnog izvještaja.

Također, kao što već mjesecima pratimo, tako se i mjesecu lipnju nastavlja trend povećanja cijena.

Tijekom lipnja pratilo se i poštivanje etičkog kodeksa na nasumično odabranim mjestima te su se u web aplikaciju „Etički kodeks-Euro“ unosile pohvale odnosno pritužbe za određene stavke koje se prate.

Tajni kupci i dalje nastavljaju s provođenjem aktivnosti do kraja 2023. godine.

Ukoliko uočite bilo kakve nepravilnosti ili imate pitanja vezano uz novu valutu, možete se obratiti na broj telefona 095 394 3361 svakog radnog dana od 15:00 sati do 17:00 sati.

U nastavku možete vidjeti na kojim mjestima se pratilo kretanje cijena i njihovo dvojno iskazivanje u mjesecu lipnju.

Voditeljica projekta
Nikolina Srša

 

Radio emisije

Emisija 1 =>>

Emisija 2 =>>

Emisija 3 =>>