Korištenjem ove web stranice pristajete na korištenje kolačića kako je opisano u našim Pravilima privatnosti.
Selnica, Republika Hrvatska
Radni dan: 15:00 do 17:00 h
Fiksni tečaj konverzije: 1€ = 7,53450 kn
Želite li prijaviti nepravilnosti kod trgovca vezano za uvođenje eura to možete direktno Državnom inspektoratu OVJDE ili pošaljite prijavu nama U NASTAVKU.

Aktivnosti Tajnih kupaca – izvještaj za mjesec rujan

Početkom rujna 2022. godine započelo je obvezno dvojno iskazivanje cijena roba i usluga, odnosno iskazivanje cijena u kunama i u eurima. Zadatak tajnih kupaca bio je pratiti kretanje cijena roba i usluga u kunama i eurima, pratiti dvojno iskazivanje cijena i drugih novčanih iskaza, pratiti ispravno preračunavanje i zaokruživanje cijena i drugih novčanih iskaza.

Kako bi se građani i poslovni subjekti što lakše prilagodili novonastaloj situaciji i kako bi izbjegli veće nepravilnosti, stavljena je u rad aplikacija „Etički kodeks-Euro“. Putem navedene aplikacije poslovni subjekti mogu pristupiti etičkom kodeksu, a građanima je omogućeno da podnose pohvale ili pritužbe na poslovne subjekte koji su pristupili, a koji poštuju pravila u procesu uvođenja eura u Republici Hrvatskoj, odnosno oni koji ne poštuju.

Za mjesec rujan popisana je cijena za sveukupno 71 robu i uslugu na 25 različitih prodajnih i 18 uslužnih mjesta.

Tijekom rujna pratilo se i poštivanje etičkog kodeksa na nasumično odabranim mjestima te su se u web aplikaciju „Etički kodeks-Euro“ unosile pohvale odnosno pritužbe.

U nastavku možete vidjeti na kojim mjestima se pratilo kretanje cijena i njihovo dvojno iskazivanje te što je uočeno.

Izvještaj od 1.9.2022 do 30.9.2022. godine (pdf)

Voditeljica projekta
Nikolina Srša

Radio emisije

Emisija 1 =>>

Emisija 2 =>>

Emisija 3 =>>